torstai 28. helmikuuta 2013

Motivaatio, huhuu?? (Jasmin)

Mulla on taas koulun kanssa motivaatio-ongelmia. (Yllätys, yllätys!) Kolme viikkoa pitäisi jaksaa niin sitten helpottaa kouluhommien osalta ja sitten viimeinen tentti (toivottavasti!) olis huhtikuun lopussa. Sitten voin todellakin huokaista helpotuksesta. Ens lukuvuodeksi olisi jäljellä enää 1 kurssi plus gradu. Eli mistä mä löydän sen kadonneen motivaation, että saisin tehtyä kaikki kouluhommat kunnialla läpi? Anyone? Any ideas?


Tänään mä oon ollut skarppina syömisten kanssa ja kaikki pallurat oli vihreällä! Hyvä minä! Muuten mä olen kyllä tuhlannut tämän päivän nukkumalla päikkärit vaikka olisi voinut mennä lenkille. Höh. :/ Mut positiivista oli käydä moikkaamassa Katjaa tänään. Ei olla taas nähty pitkään aikaan, kun hän on ollut niin kipeenä. Kyllä Katja vielä elävien kirjoissa on, älkää siitä huolehtiko. :) Mä tässä jo kovaa odotan, että Katja synnyttäis (luulen, että Katja toivoo ihan samaa!! ;) ja sitten mä saisin ihastella pikku prinsessaa, koska mullahan ei ole vauvakuumetta... Ei ole.. Ei yhtään! Tietenkin odotan sitä myös siksi, että sitten meillä alkaa kunnon duuni: ei oo enää tekosyitä miksi me ei voitais onnistua tavoitteessamme. 
Tälläisiä kuulumisia tällä erää. Mä meen nyt nukkumaan ja yritän olla tuhlaamatta huomista siihen, että en tee yhtikäs mitään.

Good night! 

Viva la Mexico! (Jasmin)

Meillähän on normaalisti keskiviikkoisin murun kanssa se kokkikurssi, mutta tällä viikolla on hiihtoloma, joten kokkailtiin sitten kaverin kanssa kotona. Meillä oli meksikolais-tyylinen teema -tehtiin kaikki itse guacamolesta ja salsasta lähtien -jopa maissitortillat tehtiin ihan itse, omin pikku kätösin. Ja kyllä maistuikin hyvältä, kun teki kaiken raikkaista ja tuoreista raaka-aineista. Nam nam! Oli nimittäin guacamolekin hieman erilainen kuin noi kaupasta ostettavat. Vertaa johonkin Santa Marian guacamoleen niin siinä on noin 1,5% avokadoa. Just... Että kaikkea paskaa sitä tunkeekin suusta alas. Nyt avokadon suhde oli huomattavasti suurempi! :) Mä en nyt eilen laittanut Kiloklubiin, mitä söin illalla, kun oli niin monta eri ruokalajia ja yhtä söin ruokalusikallisen ja toista sit vähän enemmän. Siinähän olis mennyt ikä ja terveys. Lohduttauduin sillä, että ruoka oli hyvää ja terveellistä!

Pyöräilin taas eilen kouluun ja on kyllä ihanaa saada enemmän hyötyliikuntaa. Mulla on ensi viikolla fysioterapia olkapäästä ja sitten katsotaan millä aikataululla mä pääsen vesijumppaan ja sitten siitä pikkuhiljaa salille takas. Ihanaa! <3 

Näin kuukauden viimeisenä päivänä (Kalevalan päivä, jos satuitte ihmettelemään, miksi liputetaan) yhteenvetona sanottakoon, että kiloja on tippunut yhteensä 2, mikä on mun mielestä tosi hyvä suoritus ottaen huomioon, että se on melkein kokonaan ruokavalion ansiosta. Vaaka on näyttänyt kolme päivää putkeen jo alle 88 kg -tänään 87,8 kg. Yhteensä multa on siis tippunut 6 kiloa tammikuusta ilman, että on täytynyt kituuttaa ja kärsiä. Tätä vauhtia mä olen ensi jouluna tavoitteessa. En kyllä aseta mitään aikatavoitteita -tässähän on tarkoitus löytää pysyvä tie hyvään oloon. Toivottavasti jaksatte olla mukana tällä matkalla. :)

Tää kuva otetiin viime vuonna kesäkuussa. Olin silloin Oulussa Seiskan kuvauksissa.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013

Im Back! (Katja)

Ainakin henkisesti :) 

Mulla on kyllä ollut huono tuuri kun ajatellaan sairasteluita. Ensiks uutenavuotena olin tiputuksessa, koska oksennustauti + neljän päivän ripuli teki tehtävänsä mun nesteytyksen kannalta. No paranin siitä hyvin ja sen jälkeen tämä projekti sai kunnolla tuulta alleen (blogin merkeissä). 
Tammi-Helmikuun vaihteessa oli kuumeessa, kurkkukipeenä ja räkää olis ollu vaikka naapureille asti. Siitäkin selvisin suht nopeasti, kunhan vaan maltoin oikeasti rauhottua pariksi päiväksi. 
JA NYT TAAS. Missä on meikän vastustuskyky? Ja niin terveellisesti ja monipuolisesti kuin mä syön, luulisi ettei muhun norot eikä flunssat tartu, mutta väärin. Yleensä mä en ikinä sairastele. Ehkä se on tuo 3kg toukka sisälläni joka heikentää tätä vastustuskykyä? Kiitän onnea/luojaa/hyvää tuuria (onko se sama kuin onni?) että Mio on selvinnyt näistä kaikista! Olisi vielä kamalampaa katsoa vierestä kun puolitoistavuotias pojankäppänä oksentaa, ja kun ei sille oikein voi selittää vielä että mistäs oikein on kyse. No onneksi se siis selvisi tästä taudista.

No sitten aiheeseen. Viime päivien ruokailuista on turha edes puhua. Syönyt kuin kärpänen, ja sitten heti kun on tuntunut olo paremmalta niin syönyt liikaa. Tasapainoa ei ole sairastellessa siis ollut, ja tämä 'syö kolmen tunnin välein'-sääntö on luonnollisesti ollut taka-alalla. 

Elämä kuitenkin voittanut, ja tänään on eka päivä kun mä otan ruokailut taas vakavissani. Tein aamupalaksi kaurapuuroa (historiallinen hetki), ja kaksi näkkäriä.
Nyt lounaaksi teen lohta, perunaa, bataatiia ja vihreitä papuja uunissa. Mun ehdotonta lemppari ruokaa. Illallisesta en vielä tiedä, mutta saan nauttia sen omassa rauhassani sillä Mio pääsee mummun ja muffan kanssa uima reissulle. Sillä välin mä ajattelin valmistautua sairaalaa lähtöä varten hieman siivoamalla, pakkaamalla laukkua ja tekemällä inventaariota, joskos meiltä vielä puuttuis jotain.

Urheilemaan mä en vielä lähde, sillä vatsassa vääntää vielä välillä, onko se sitten suoli taikka toukka, siitä en ole varma, mutta aloitan taas treenit kun se tuntuu hyvältä.

tiistai 26. helmikuuta 2013

Joka paikka rikki (Jasmin)

Moroporo! Tuli oikein huono omatunto, kun en päivittänyt eilen -sori! Meni vähän myöhäseksi, enkä sitten jaksanut enää sanailla täällä mitään. Eli kahden päivän juttuja siis...

Aloitetaan syömisillä - eilinen meni ihan hyvin muuten, mutta otin kyllä jälkkäriä, joten herkku-pallura punasella. Tosin mä "tyydyin" vaan jädeen, enkä ottanut suklaakakkua, mikä olis yleensä mun valinta. Ajattelin, että ehkä jädessä on vähemmän kaloreita, ainakin vähän vähemmän. 


Tässä tämän päivän kalorimäärät:


Kaloreita tuli tänään vähän vähemmän. Mulla on nyt viime viikosta asti ollut unirytmi ihan sekaisin: oon valvonut myöhään ja nukkunut myöhään. Onneks mulla on huomenna heti aamusta luento niin on pakko herätä aikaisemmin. Saa jotain tolkkua ateriarytmiin samalla.

Tänään menin ensimmäistä kertaa pyörällä kouluun sitten leikkauksen, jipii!!!! Olin sitten valinnut tosi hyvän päivän, kun aamulla oli liki viisi astetta plussaa ja tiet hirveän liukkaita. Kieli keskellä suuta mä siellä veivasin eteenpäin reppu selässä. :) Tässä alkaa siis elämä normalisoitumaan. Tosin olkapää on tosi kipeä vielä koko ajan ja välillä jos se vähänkin muljahtaa väärin niin voin sanoa, että #&!%€?!!! Sikakipeä!!

Olin muuten eilen fysioterapeutilla tosta reisisärystä. Hän oli aivan mahtava tyyppi! Tosi hyvä huumori ja musta ainakin tuntui, että tiesi mistä puhui. Mun ongelmat johtuu kuulemma mun selästä, mikä on hävyttömän löysä. Oli siis suora lainaus. :D Nyt olis vähän niin kuin viimeinen hetki ruveta tekemään asialle jotain, tai sitten se vaivaa mua aina. Että nyt tehdään sitten oikein urakalla jumppia, että saadaan olkapää ja selkä kuntoon. Sitten mulla on vielä jaloissakin vikaa, mutta kaikkea ei voi parantaa kerralla. :D Voi hyvää päivää, ei mullakaan hyvin mene. Joka paikassa vikaa. Päässäkin välillä! Hahahhaha!!!
No vitsi vitsi, mutta ihan vakavasti ottaen niin pakko tehdä jumpat kunnolla, ettei joka paikka mene rikki!

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Lenkkeilyä ja chillailua (Jasmin)

Tänään on ollut tosi rento sunnuntai. Nukuttiin pitkään ja käytiin sitten mummin luona syömässä -se oli paistanut meille tooosi hyvät pihvit. Nam Nam! :) Illemmalla me tehtiin murun kanssa n. 6 kilsan lenkki. Tänään oli asteet jo plussalla, joten paikoittain oli aika liukasta. Kannattaa siis olla varovainen, kun käy ulkona... Mä ajattelin kattoa Oscar-gaalan tänään -siis jos mä jaksan pysyä hereillä. Itse ohjelma alkaa vasta klo 03:30, eli tässä pitäis jo oikeestaan mennä nukkumaan pikku päikkärit niin jaksais! :) Mä pidän peukkuja pystyssä erityisesti Christoph Waltzille parhaasta miessivuosasta.

Huomenna mun rakkaat siskot täyttää 17-v! Siis mihin tää aika oikein menee? Tytöt halus mennä syömään Pancho Villaan synttäreiden kunniaksi, joten sinne me nyt sitten suunnistetaan huomenna. Pancho on ollut Vaasassa jo ties kuinka monta vuotta, mutta en ole käynyt siellä vielä kertaakaan. Oon kuullut siitä vaan huonoa palautetta, mutta nyt on aika mennä tarkistamaan itse, että onko puheissa perää. Palataan siis asiaan huomenna.


Viikon yhteenvetona sanottakoon, että ihan ei pallurat olleet tarpeeksi vihreällä. Ihan voi siis katsoa itseään peiliin - ja skarpata ensi viikolla kunnolla! Mulla on nyt ollut jotenkin motivaatio hukassa, kun kouluhommat alkaa kasaantumaan ja töihin pitäisi palata ja mikään ei nyt huvita... Nyt ei sais ote herpaantua, prkl!! Huomenna mulla on aika fysioterapiaan siitä reisisärystä. Toivottavasti siitä olisi nyt apua -alkaa sen verran ärsyttävää olemaan. *Peukut pystyssä*

Reipasta alkaa viikkoa teille! :)

lauantai 23. helmikuuta 2013

Perhe-lauantai (Jasmin)

Mä kävelin tänään äiskän ja iskän luo, ihan niin kuin lupasinkin! :) Mut sitä ennen mä duunasin kaveri kanssa liki kolme tuntia viime vuoden toimintakertomusta meidän liikuntaseuralle. Oon siis Vaasan Vasamattarien johtokunnan sihteeri ja "kunnia" koota toimintakertomus oli suotu mulle. Onneksi kaveri auttoi siinä niin ei tarvinut repiä hiuksia päästä. Miksei voi muistaa, että sen kokoaminen on joka vuosi edessä niin muistaiskin ruveta laittamaan niitä vaadittuja tietoja ylös samantien eikä vasta vuoden päästä? Niin no... Toivottavasti mä nyt opin tän vuoden jälkeen, että helpommallakin pääsis! :D Mut ei se mitään, istuttiin kaverin kanssa 1h+k -ravintolassa läppäreidemme kanssa ja samalla nautimme ravintolan antimista. :) Otin päivän keiton (bataatti) ja oli kuulkaas hyvää! Pikku palaverin jälkeen mä pakkasin läppärin reppuun ja reippailin sit äiskälle. En mä nyt päätä huimaavaa vauhtia sinne mennyt, koska matkaan meni about 45 minsaa, mutta perille pääsin silti. :) Katottiin äiskän kanssa leffaa ja sit iskä halus näyttää mulle Autot 2 -DVD:ltä yhden clipin extroista. Ollaan siis koko perhe suuria Toy Story faneja ja tolla DVD:llä oli sitten sellainen ylimääräinen Toy Story lyhyt-animaatio (Hawaiian vacation). Oli muuten tosi hauska ja siinä mä sitten nauroin ihan vääränä iskän ja äiskän kanssa! :) Okei, oon 28-vee, mutta en häpeä myöntää, että rakastan piirrettyjä ja rakastan viettää aikaa mun perheen kanssa. :D Että tälläinen lauantai-ilta mulla. <3

Onneks muuten Katja pääsi sairaalasta jo kotiin. Toivottavasti olo parantuis pian! Jaksamisia, muru!!




Mulla oli taas energia-pallura punasella ja samoin kuidut. Oon ollut aika kasvis-painotteisella ruokavaliolla tänään ja Kiloklubi herjaa siitä, etten saanut tarpeeksi proteiinia enkä ole syönyt tarpeeksi runsaskuituisia tuotteita. Äh!! Tää viikko ei oo muutenkaan mennyt hyvin noiden palluroiden kanssa. Ens viikolla pitää tosissaan suunnitella ruokailut paremmin -sitten ei tuu tehtyä niitä tyhmiä virheitä.

Mummi soitti mulle tänään ja kutsui mut murun kanssa huomenna syömään. Ihanaa! <3 Mummi tekee aina hyvää ruokaa. Mun äidin vanhemmat, mumma ja paappa, kuoli vuonna 2008 ja 2010 (ja edelleen on niin kamala ikävä paappaa. Se oli mun elämäni mies siihen asti, kunnes Janne tuli mun elämään...), joten mä nautin kyllä kaikista hetkistä, kun saan viettää mummin ja vaijan kanssa. Mulla on siis ollut oikein ihana viikonloppu, kun oon saanut viettää aikaa kaikista rakkaimpien kanssa! <3 


viikonlopun kohokohta! (Katja)


Jep! Täällä sitä taas ollaan, edellisestä kerrasta 1,5kk. Eilen illalla me katottiin Reggien kanssa
leffaa ja yhtäkkiä tuli sellanen outo olo. Menin suihkuun piiiiitkäksi aikaa ja sitten sänkyyn rauhottumaan. Heräsin klo 01.00 siihen että oksennan! Siis ehdin kyllä vessaan mutta aiva kauhea olo. Tätä en osannu odottaa sitten yhtään. Nukuin loppuyön sohvalla josta on suora näkymä vessaan ja noh.. ette varmaan halua details :-)
Aamupäivästä mä päätin luovuttaa, koska ikinä ei oo ollu niin heikko ja huono olo.Lähdin siskon kuskaamana tk:lle jossa sain suolaliuosta. Alavatsa kivut senkun kasvoi ja olin melkeen varma jo että tyttö syntyy tänään. Ne lähetti mut ambulanssilla (kuullostaa niin dramaattiselta) keskussairaalaan synnytysaliin tarkkailuun. Täällä mä olen edelleen mutta sain nyt luvan lähteä kotiin kun sydän äänet on hyvät ja supistukset loppunu.

Oon helpottunu ettei tarvinnu synnyttää nyt tän vatsataudin velloessa. Ois ihan hirveetä, ja jaksamisessa olis kyllä tekemistä lyhyiden yöunien ja syömättömyyden jälkeen.

Syömiset on menny näin tänään:
0,5 banaani jugurttia
1 kinkku juusto croisantti
5 karkkiliitua
1dl fantaa

Hehehe kiloklubi must me soo proud :)

Motivaatio (Jasmin)

Meillä oli niin ihanat treffit murun kanssa eilen. :) Mä olin niin fiiliksissä illasta, että rupesin meikkailemaan jo tossa yhden aikaan (kun muru pääsi töistä viideltä). Siis ei ollut mitään erikoista suunniteltu; käytiin syömässä ja leffassa (vihdoinkin se Die Hard 5), mutta oli ihanaa olla ihan vaan kaksistaan, eikä murehtia mistään turhasta ja oli kiva laittautua.


Oikein intopinkeenä valmiina treffeille. :D

Mä luovutin Kiloklubin kanssa eilen. Tai siis en mä luovuttanut, mutta laitoin vähän niin kuin sinnepäin -kun on niin vaikeeta arvella ravintolaruuan annoskoot, ym. Se nyt oli ihan varma, että kalorit meni reippaasti yli ja punasella/keltaisilla palluroilla mentiin. Tänään taas sit palataan ruotuun. Mä en ottanut jälkkäriä, mut ostin karkkia leffaan (pitkästä aikaa). Aika hyvin mitattu mun mielestä; tasan 100g. Kaikki on muuten haukkunut Die Hardin, mut mun mielestä se oli ihan jees. Muru nukahti kesken leffan, että se kertoo varmaan jo paljon. :D Mun mielestä se oli semmonen perus jenkki-action-leffa. Paljon murskattiin autoja ja ammuttiin erilaisilla aseilla ja välillä heitettiin niin huonoa läppää, et se oli ihan hauskaakin jo. Ihan katottava siis.



Tänään mulla ei oo mitään suurempia suunnitelmia. Voisin vaikka lenkkeillä äiskän ja iskän luo. (No nyt kun mä kirjoitin sen tänne, niin nythän mun on pakko se tehdä. Hahahaha!)

Sitten vähän huonompiin uutisiin; Katja on joutunu sairaalaan. Mä en ymmärrä, mikä paska säkä sillä on aina; viimeksikin oli kipeenä, kun sen aviomies oli täällä ja nyt taas! Raukkaparka <3 Katjalla on siis kuumetta ja oksennustauti ja on sairaalassa tiputuksessa, kun ei nesteet pysy sisällä. :'( Mä toivotan Katjalle toooosi pikaista parantumista!!!! <3 <3 <3 Parane pian!

Me ollaan muuten Katjan kanssa puhuttu motivaatiosta ja miten me palkitaan itsemme, kun päästään tavoitteisiin. Tässä vähän mun funtsauksia;

85kg - parturiin (paitsi sain just kuulla, et mun parturi lopettaa... TAAS. Aina mulle käy näin. Löydän jonkun hyvän ja sitten se lopettaa.. Plääh. Että ehkä keksin tähän jotain muuta.)
80kg - kuumakivihieronta
75kg - kasvohoito, jalkahoito, manikyyri, pedikyyri.. Koko hoito. :)
Tavoite täyttynyt: 70kg - shoppailumatka Lontooseen <3 Mulla on niin järkyttävä ikävä koko ajan Englantiin ja Amerikkaan. Viime visiitistä tulee toukokuussa vuosi, joten on jo aikakin mennä morjenstaan kavereita Lontooseen ja sit tietenkin uusimaan vaatevarastoa. :D Can't wait!! Nyt vaan pitää ottaa itseänsä niskasta kiinni ja ajatukset Lontooseen!

perjantai 22. helmikuuta 2013

Relax, take it easy! (Jasmin)

(HUOM HUOM HUOM! Tää teksti on kirjoitettu torstaina. Kesken päivittämisen netti päätti ruveta pätkimään, eikä toiminu ennen kuin mä menin nukkumaan -enkä jaksa ruveta korjaamaan tähän oikeita ajan määreitä.. Sorry!)
Mä päätin eilen visusti olla laittamatta herätyskelloa päälle. Nukuin yhteentoista ja makoilin sängyssä kahteentoista. Sen mä olin ansainnut; lepoa ilman, että piti stressata kouluhommista. 

Reippailin tänään kouluun. Huomasin eilisestä, että raskaan laukun kantaminen ei oikein ollut hyvä pitkällä tähtäimellä, joten tänään ensimmäistä kertaa sitten -ööh.. Yläasteen? No anyway, ekaa kertaa piiiitkään aikaan mä pakkasin koulurepun. Ei sekään nyt maailman paras vaihtoehto ollut, mutta ergonomisesti paljon mukavampi. Kyllä mua otti vähän kipeetä olkapäähän, mutta se on pienempi paha kuin selkäkipu, mitä tosi painava käsilaukku aiheuttaa.

Syömiset meni ihan mukavasti; lautasella oli mm. maanantain leftover-kasvislasagnea, ruisleipää, pari porkkanaa, kinkku-tomaatti-punasipuli-munakasta, katkarapuja, appelsiini, banaani ja 25g lakritsaa. Kaikki pallurat vihreällä!


On ollut myös ihanaa päivittää liikunta-osiota Kiloklubista, MÄ LIIKUN JÄLLEEN! Jee jee! Ensi viikolla voidaan sitten aloittaa lenkit jälleen Katjan kanssa, kunhan nyt treenaamiseltaan kerkiää. ;) Pian mä toivottavasti saan taas pyöräillä ja sitten pikkuhiljaa vähän hikisempää jumppaa. I like! Ollaan murun kanssa ilmoittautumassa Kokkola City Runiin toukokuussa. Viime vuonna mä juoksin 7km, mutta tänä vuonna mä taidan kävellä sen -tai sit sen pidemmän reitin 14km. En ole juossut kunnolla piiiiitkään aikaan, joten ei ole viisasta lähteä kylmiltään vetämään tota lenkkiä.

Mä toivotan Katjalle oikein ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua rakkaidensa parissa. <3

torstai 21. helmikuuta 2013

PikaPosting (Katja)

Tänään syönyt: 

Rahkaa + marjoja
Salaattia + tonnikalapurkin + raejuustoa 70g
Ruisleipää + päälliset
Lohta + perunaa 150g + papuja 100g
Ruisleipää

Ja tuossa välissä napsin about 20g pähkinöitä. 

Mies on tulossa taas kylään, ja joudun tulikokeeseen - kuinka pystyn treenaamaan kun hän on paikalla? :) Toisaalta häneltä mä olen viime aikoina saanut tosi paljon kannustusta joten kiva jos hänkin osais mua opastaa treeneissä! Voisimme löytää yhteisen intohimon tästä urheilusta :D hehe maybe not!

Toivottavasti kaiken rakkauden keskeltä ehdin tännekin postaamaan kuulumisia viikonlopun aikana! Mutta mitään en lupaa, yleensä tämä lyhyt yhtenen aika kuluu laatuajan ja rakkauden parissa. 
Ihanaa <3





Mä myös pistin miehen lupaamaan ettei meidän tarvitse herkutella. Yleensä kun se on täällä niin menee ihan reisille nää mun kokkailut, koska mä olen luonteeltani sellanen pesän rakentaja ja miellyttäjätyyppi että haluan toisen olevan tyytyväinen - ja jotenkin se näkyy aina ruuissa. No hänen kommenttinsa oli että eihän hän ikinä ole vaatinut mitään yyber ruoka suorituksia, vaan kyseessä on mun omat paineet jotka itselleni asetan, hullu kuin olen. Nyt siis testataan että suostunko mä siihen että mies syö samaa 'paskaa' kuin mitä mä täällä syön arkena, vai herääkö mun kana emo eloon jälleen kerran? 


Totta tosiaan... (Katja)

Eilen mä sitten päättäväisenä mimminä tein sen big butt workoutin (kuullostaa naurettavalta? no eipä pakaroita naurata tänään) ja hiki virtas enemmän kuin koskaan ennen, ja koin todella tehneeni jotain. Jumpan jälkeen mä kelailin et oonko mä ihan idiootti jos mä nyt sabotoin ton kovan työn ja syön salmiakit... No mun mieliteot ei järkeä kuuntele, vaan istuin ja söin hyvillä mielin salmiakit! Koko raskauden ajan mulla on ollut erityinen heikkous salmiakkiin, joten vähän täytyy periksi antaa. Ei kuitenkaan liikaa saa syödä, sillä tuo kohottaa verenpainetta erityisesti raskaana olevilla... 

Tänään aamulla heräsin taas aikasin, ja mietin ekaa kertaa että jaksanko tehdä taaas jumpan, vaikka edellisestä oli vain 10tuntia. Vetäsin treenikampeet päälle ja ihmeen hyvältä se sit kuitenkin tuntui, vaikka alussa vähän pisti kyllä vastaan. 
Mun suurin pelko on tällä hetkellä että tää innostus lopahtaa, mietin sitä kokoajan, ja en kertakaikkiaan halua luovuttaa! Mutta en voi peloille mitään... Asia vaivaa mua kyllä aika paljon. Onneksi on Jasmin joka tsemppaa jos tulee heikkoja päiviä, mutta loppujen lopuksi kysehän on siitä mitä itse itselleen haluaa, ja mä todella haluan: 

Ostaa tavallisia fakkuja, ja pitää niitä ilman että jokapaikkaa puristaa ja tavaraa pursuaa yli
Olla hyvänäköinen bikineissä
Ostaa korkeita korkkareita! Kyllä mä nytkin voisin, mutta jalat väsyy tooooosi nopeeta
Olla tavallisen kokoinen
Olla esimerkkinä lapsille
Saada huoletta mennä kauppaan ja löytää normaalikokoisia vaatteita tuosta vain

Tuossa nyt alkuun niitä motivaattoreita. Onhan niitä toki muitakin.

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Think positive (Jasmin)

Mulla on nyt ollu noita negatiivisempia päivityksiä nyt pari päivää putkeen, joten tänään en enää kirjoita semmosia. Joten kiellettyjen asioiden listalla on se tämän aamuinen tentti. Ei siitä sitten sen enempää.

Mä kävelin tänään yliopistolta kaupungille, koska sain vihdoinkin ängettyä mun käden talvitakkiin ilman, että se sattui hirveesti. (Aikaisemmin mä olen kulkenut ulkona niin, että mulla on vaan yks käsi hihassa ja toinen on sit siellä takin sisällä.) Onneks ei ole aikaisemmin tarvinut tehdä pidempiä matkoja, koska olis tullut kylmä. Tänäänkin pakkasta oli semmonen -10 astetta. Aurinko paistoi ja iPodissa soi menevä musiikki. Oli siis ihan jees kävellä! Tosin mulla oli mun kannettava mukana, joten laukku painoi toooosi paljon ja selkään sattui tasaisin väliajoin. Nyt se on taas ihan ookoo, joten en valita siitäkään. :) Oli vaan niin ihanaa kävellä! Lupasin murulle, että kävelen huomenna yliopistolle sen sijaan, että menisin pyörällä. Mun käsi ei oikein vielä ojennu kunnolla eteen, joten kait se on ihan viisasta. Tosin omaan itsepäiseen tapaani mä kyllä intin vastaan, mutta annoin sitten lopulta periksi. Mä oon aika ylpeä itsestäni -oon oppinu paljon tässä parisuhteessa. :) Ennen en olisi millään antanut periksi ihan vaan periaatteen vuoksi, vaikka tiedän, että se on huono ajatus. Näin sitä ihminen muuttuu. 

Keskiviikkoisin meillä on murun kanssa se kokkikurssi, joten en aina pysty tekemään viisaita päätöksiä syömisen suhteen. Olin kuitenkin valmistunut tähän iltaan syömällä kevyemmän lounaan. Silti kalorit meni +300 kcal yli ja energia pallura pysyi keltaisena.


Päivitin ensimmäistä kertaa liikunta-osiota Kiloklubissa kahteen viikkoon, woop woop! Tästä se lähtee. Pikkuhiljaa kävellen, sitten (toivottavasti) pyöräillen ja sitten salille ja sitten jumppaa.

Anyway, mä meen nyt nukkumaan. It's been a long day! 
Good night!

p.s. Mä annoin Katjalle luvan syödä 30g salmiakkia. Sen mielestä mä olin ihan tyhmä ja protestoi. :D Kävimme rakentavan keskustelun siitä, että me ei saatais palkita itseämme herkuilla hyvän/kovan/muun vastaavan asian jälkeen. "Ooh, nyt oli paska päivä. Oon ansainnut tän pullan." -tai "Jes jes jes, paino on tippunut -5kg! Nyt mä voin syödä hyvällä omallatunnolla tän karkkipussin." Vai mitä ootte mieltä?

Dilemma (Katja)


Mä yritin laittaa Jasminille äsken hätä viestiä että tulos online. Mä ostin taas karkkia tänään... Ärsyttää ja samalla tunnen kuinka ne salmiakit huutavat nimeäni tuolla keittiössä. Nyt kuitenkin ajattelin itse järjellä seuraavasti: Teen eka 30min Big Booty treenin (yllä) ;) Sit syön ruisleivän, ja jos sen jälkeen vielä tekee mieli, niin sallin itselleni ne salmiakit. Näin fiksu mä olen ilman Jasminia. Katsotaan että meneekö tää läpi mun mentorilta :)

Muuten päivä on mennyt kivasti, hyvin lähtee käyntiin kun tekee jumpan heti alkuun. En voi muuta kun suositella.

Vähän nälkä päässyt yllättämään vaikka olin melkein varma syöneeni tarpeeksi. 
Tänään söin: 

Rahkaa + Marjoja
Salaattia + katkarapuja + raejuustoa
Ruisleipää + Päälliset
100g Broilerin rintaa + 100g Perunaa ja about 2dl vihreitä papuja
2 palaa suklaariisikakkua

Vielä ruisleipä + päälliset ja mahdolliset salmiakit.

Kaikki pallot vielä vihreitä (ainakin toistaseksi).

--------------------------------------------------------------------------

Tänään oli synnytystapa arvio Neuvolassa. Lääkäri siis arvoi vatsapeitteiden päältä vauvan kokoa ja jos tuntuu isolta niin lähetetään ultraan jatkotutkimuksiin. Lääkäri oli sitä mieltä että pienen/normaalin kokonen tuntuis olevan, eikä nähnyt syytä jatkotutkimuksille - JEE! Ainut syy miksi asiaa harkittiin oli se että Mio oli aika iso (4060g ja 53cm), mutta tosiaan 'näppituntuma' ratkaisi asian. Ilmeisesti terveellisillä elämäntavoilla on vaikutusta :D 

Nyt reenaamaan, ja tulen ehkä vielä kertomaan että miten meni salmiakkien suhteen...



tiistai 19. helmikuuta 2013

Miosta (Katja)


Onneksi mulla on lapsi jolla on kärsivällisyyttä! Se heräs tänään samalla kuin minäkin ja päätin silti että teen aamujumpan. Mio istui ja katsoi piirrettyjä sillävälin. Hyvä Mio <3 Kiitos että annat mamman treenata! 

(Aamun treeni oli kyllä aika lepsu... About 60-80% max sykkeestä ja noi harjotukset kävi vähän tylsäksi, toisaalta ehkä ihan hyvä tän pallomahan kanssa tehdä rauhallisemmin välillä)

Metsään meni tämäkin päivä (Jasmin)

Mä olen normaalisti tosi positiivinen ja optimistinen henkilö, mikä ei ehkä tuu esille näistä mun viime aikojen päivityksistä. Tuntuu, että kaikki on mennyt pieleen!! Noh, tämä päivä ei ollut mitenkään poikkeus. Kuitenkin mulla on ihan hyvä fiilis tällä hetkellä, sillä mä olen jo hyväksynyt mun kohtalon.
Kirjoitin pari päivää siitä mun jalasta ja kuinka sitä pistelee ja se on puutunut. Noh, viime yönä se äityi niin pahaksi, että mä heräsin siihen ja en millään meinannu saada unta. Mä ravasin ympäri kämppää kello 3 aamuyöstä ja yritin heilutella sitä, hieroa sitä, lyödä sitä, nipistellä sitä, läpsytellä sitä.. Mikään ei auttanut! Se alue vaan laajeni ja laajeni.. Loppuviimein mä olin vaan niin väsynyt, että nukahdin pistelystä huolimatta. Aamulla mä olin niin silmät ristissä huonosti nukutun yön jälkeen. Soitin heti ensimmäiseksi äidille, koska niin mä teen aina. Äiskä on siis hoitaja ja mun luottohenkilö -sille mä voin kertoa ihan kaiken. Siis ihan kaiken. Nyt mä selitin äidille mun oireet ja kysyin mielipidettä siitä, että mistä se johtuu ja kannattaako mennä lääkärille. Kuulemma mun mielenrauhan vuoksi on parempi soittaa sinne -ja mä olin ihan samaa mieltä. Varsinkin nyt, kun oireet vaan paheni ja paheni. (Jalka on muuten ollut puutunut koko päivän ja täs illalla sitä on pistellyt entisä laajemmalla alueella!!) Noh, pistin sitten soitaten YTHS:lle, eli yliopiston lekurille ja ne pyysi mua tulemaan päivystykseen saman tien. Siinä ei sitten ehtinyt kauaa nokka tuhista; herätin murun ja puin päälle. Aamiainenkin jäi syömättä ja mun pallurat on sen takia ihan vinksinvonksin. Tästä opimme, että on tärkeätä syödä jokainen ateria, jotta saa tasapuolisesti hyviä ravintoaineita.
Lääkärissä meni toista tuntia, koska ekaksi mun piti odottaa hoitajalle pääsyä ja sitten lääkärille pääsyä. Kävi sitten ilmi, että tämä lääkäri oli mun vaijan (muistatteko? vaija=paappa) entinen työkaveri ja siinä sitten keskusteltiin tovi myös kaikesta muustakin kuin itse asiasta. Oli erittäin miellyttävä lääkäri!
No anyway; kerrankin mä voin sanoa murulle, et "HA HA I TOLD YOU SO!!!" -sen mielestä mä en saisi Googlettaa mun oireita. Tällä kertaa kuitenkin minä ja lääkäri tulimme samaan johtopäätökseen! Mulla on sitä reisisärkyä, eli meralgia (mistä kirjoitinkin). Huonot uutiset on se, että siihen ei ole oikein parannuskeinoa - hyvät uutiset, että paranee yleensä spontaanisti, eikä ole mitenkään vaarallinen. On vaan harvinaisempi juttu. Tyypillistä mulle. Mulla on muutenkin kaikenmaailman erikoisia sairauksia. Go figure. Tän mun lääkärin teorian mukaan aina lääkäreiden lapsille tai lapsenlapsille tulee ne harvinaisemmat jutut ja mähän olen kävelevä todiste siitä! :) No, kylmähoitoa ja fysioterapiaa määrättiin. Mun pitää venytellä jalkaa, mutta oikean venytyksen oppiminen on hankalaa tämän lääkärin mukaan, joten parempi käydä fyssarilla opettelemassa. Passaa mulle! Mitä tahansa, että tämä tunne menee pois.

Lääkärin jälkeen mun maha huusi Hoosiannaa. NÄLKÄ! Käytiin murun kanssa lounaalla ja sitten kotiin. Tässä vaiheessa kello oli jo reippaasti yli yhden. Olin menettänyt monta arvokasta tuntia, jotka olisin voinut käyttää tenttiin lukemiseen. Kotiin päästyäni mua väsytti niin paljon, että mun oli pakko ottaa päikkärit. Tässä vaiheessa mä päätin, et fuck the exam. Kyllä mä meen sen tekemään huomenna, mutta en enää stressaa siitä. Voin vielä käydä uusimassa huhtikuussa, jos saan alle kolmosen. En nimittäin suostu ottaan huonompaa arvosanaa. Mulla on vaan 2 kolmosta toikassa, loput nelosia ja vitosia. Päikkäreiden jälkeen mä tein venäjän läksyt ja lähdinkin sitten luennolle. Tässä tää päivä onkin sitten mennyt. :/ Mulla on vähän huono omatunto siitä, että tänään oli murun vapaapäivä ja a) mä herätin sen liian aikaisin, kun kerrankin se olis saanu nukkua myöhään, jotta pääsisin lääkäriin b) se joutui venailemaan mua sillä aikaa kun olin lääkäris c) se joutui kuskaan mua luennolle ja takas kotiin. Ihan kun sillä ei olisi ollut muuta tekemistä kuin passata mua. Anteeksi, rakkaani <3 

Oon nyt illan aikana kertaillut tenttiin vaihtelevalla menestyksellä. Syveen tai saveen. :) Huomenna on jo paaljon parempi päivä! Illalla kokkikurssi ja päätettiin murun kanssa, että kävellään sinne, jos taivaalta ei tuu räntää vaakatasossa. On sitten vähän pidempi lenkki mulle leikkauksen jälkeen -ja se tulee niin tarpeeseen!

Paino oli muuten aamulla tasan 88 kg. Jipii!!! Se varmaan heittelehtii vielä ylösalas, mutta on pysynyt alle 89 kiloa jo kolme päivää putkeen, jes!:)


Päivän! (Katja)

 
Heivaan! Lihaksia poltellut tänään "kivasti" aamuisen jumpan jäljiltä. Yritin päivän mittaan tehdä venytyksiä jotta ei olisi huomenna kamalaa! Kuitenkin hyvä fiilis jäi :) mietin sellaista asiaa että koskaan ei jumpan jälkeen ole morkkista, vaan aina mieli korkealla - sen sijaan melkein poikkeuksetta mässyn jälkeen harmittaa - sillä fiilis ei ole läheskään yhtä hyvä kun treenaamisen jälkeen. Oivallus tehty! Kuitenkin tänään söin hieman karkkia illalla, joten en tietenkään ole mikään täydellisyys - eikä se ole edes tavoitteena.
No vaikka ajattelinkin että tänään on tullut syötyä hyvin, niin kauhukseni huomasin että kaloreita tullut liikaa. About 1900 yhteensä... tänään ilmeisesti ne pienet naposteltavat siellä sun täällä ovat melko ratkaisevia. Huomenna taas enemmän suunnitelmallisuutta - ja pohjatyö jo tehtynä sillä eväät on pakattuna. No eniveis, tänään söin:

Heti treenin jälkeen: 2dl maito plussaa + puolikas banaani (herra heräsi kesken palautumisen ja söi puolet mun banaanista) ja litra vettä
Aamupala:  Rahka + 1dl marjoja
Lounas: Kuvan salaatti (katkarapuja 70g ja raejuusto 70g) + ryvita näkkäriä 2kpl
Välipala: Bataattirieska jota leivoin + päälliset
Päivällinen: Lohta 130g + bataattia 250g + vihreitä papuja 1,5dl ja majoneesiä
Iltapala: Ruisleipää + päälliset



Luulen että nämä aamuheräämiset ovat kuin tehty mua varten. Tykkään herätä aikasin ennen poikaa, ja pidän siitä että liikun heti aamusta, sillä sitten mun ei tarvitse enää ajatella koko asiaa loppupäivänä! Summa sumarum, makaan jo sängyssä tälläkin hetkellä ja odotan nukkumattia! Huomiseksi katottu valmiiksi aamutreeni (beginers Cardio 35min) ja tämä suunnitelmallisuus toimii myös liikunnan suhteen yhtä hyvin kui  ruokienkin suhteen! Ei viitsi/kehtaa perua sovittua treeniä. Se olisi itsensä huijaamista.


maanantai 18. helmikuuta 2013

Huomenta! (Katja)


Heräsin tänään klo 06.30 treenaamaan kahvakuulalla. Kyllä, uhmaan viime viikkoista ja päätin kokeilla josko tällä kertaa selviäisin pienimmillä kivuilla. Viime viikolla siis en pystynyt kunnolla liikkumaan 2-3 päivää tän treenin jälkeen - enkä tehnyt tätä edes loppuun asti. Syy sille etten suorittanut treeniä loppuun oli se että siinä oli 3 kierrosta, 2 sijaan. Mä olin pääni sisälläni hyväksynut ja sisäistänyt 2 kierrosta, mutta kun ne oli tehty niin ruudulle ilmestyi ROUND 3 ja mä meinasin ruveta itkemään :) tänään suoritin 3 kierrosta sillä olin hyväksynyt tämän 3 kierroksen faktan. Onko tämä mielenkiintoista luettavaa? No ehkä ei, mutta laitan vähän niinkuin itsellenikin ylös että missä mennään, jotta voin tulla hekottamaan vuoden päästä näille treeni tuskailuille. 

U've got to start somewhere... 


Kasvispäivä (Jasmin)

Tänään olikin jo paljon parempi päivä kuin eilen. Tosin mun maraton-opiskelusta ei tullut mitään, koska koulun netti pätki niin paljon. Mun haluamaa kirjaa ei just ollut saatavilla, joten mun piti lukea sitä netistä. Hienosti pystyinkin lukemaan, kun koko ajan jumitti, eikä sivut ladannut. Niin turhauttavaa. Olin koululla melkein 7 tuntia (okei, oli mulla lounastauko siinä välissä mutta kuitenkin!!!) ja sain luettua kokonaiset 75 sivua. 
75 sivua!!!??
Kun yksistään siitä kirjasta on 221 sivua luettavaa plus ne kaksi muuta kirjaa, niin.... Mutta nekään ei ollu saatavilla. *repii hiuksia päästään* Turhauttavaa tää opiskelu, vai mitä? ;)

Siinä oli mun pieni avautuminen. Syömisistä sitten: mulla on ollut tänään kasvispäivä; lounaaksi valitsin koululla kasvis-vaihtoehdon ja päivälliseksi me tehtiin kasvislasagnea. Tänään oli siis meidän perinteinen the Walking Dead -ilta (OMG, mikä jakso!!!!!!!! Ei mulla sit muuta), mutta pizzan sijaan me tehtiin kasvislasagnea, omnom. Muru teki itse pinaattilasagne-levyjä ja itse lasagneen tuli tomaattia, sipulia, valkosipulia, punaisia linssejä, pinjan siemeniä ja juustoa. Paljon. Eli ei se mikään vegaanille sopiva ollut, mutta pirun hyvää! Kuitenkaan mä en saanut sitten tänään tarpeeksi proteiinia Kiloklubin mukaan, joten energia-pallura on punaisella. Kait ne "oikeat" kasvissyöjät osaa sitten syödä tasapainoisesti, että tulee tarpeeksi myös protskua. :D


Tänään tuli enemmän kaloreita, koska söin jälkkäriksi kokonaiset kolme suklaakovehtia. Jep, kolme konvehtia ja 150 kaloria, noin vaan!

Huomenna jatkuu opiskelu. Toivottavasti paremmalla onnella kuin eilen. :)

Habadabaduu! (Katja)

Tämän päivän urheilut:


Mua vähän ruvennut ärsyttämään tämä raskaana olo. Ei niinkään ahdista tuo maha, vaan yleensesti ottaen ärsyttää se, että joka paikkaa kolottaa. Se on niin oikea sana kuvaamaan tätä fiilistä, kolotus! Heti kun vähänkin tekee jotain extraa niin paikat on kipeenä, ja eihän se hauskaa ole, varsinkin kun pää olisi mielellään tekemässä niin paljon enemmän! Sitten kolikon kääntöpuolella jännittää se että mistä mä löydän motivaation synnytyksestä toipumisen jälkeen taas palata urheilun pariin? Kuitenkin lepoa tulee sellaset 2-3 viikkoa (jos kaikki menee hyvin), se on pitkä aika se. Toisaalta ehkä se ei pienen vastasyntyneen kanssa ole niin pitkä aika kuitenkaan? :)

____________________________________________________________________


Mun motivaatio ruokavaliota kohtaan on palannut! Taas kiinnostaa salaatit ja uusien reseptien metsästys! Ilmeisesti kaipasin vain hieman vaihtelua, tärkeintä on vain ettei luovuta!

Tänään mä olen syönyt: 

Maitorahka + Mysli 1dl
Salaatti ja Jauheliha 100g
Porkkana + 0,5 Paprika + Kauraleipä (Plus päälliset)
Wok vihanneksia + Broilerin rinta 120g + 2 Kanamunaa

Ja tarkoituksena syödä vielä lisää kauraleipää :)


Oli muuten hyvää kun paistoin Wokkia ja broiskua eka pannulla, ja sitten heitin kanamunat sekaan ja tein sellasen sekamelskan. Paljon mausteita tietenkin!

Huomiseksi myös lounaat laitettu jo valmiiksi, ettei tarvitse miettiä nälkäisenä - ja sen myötä tehdä vääriä päätöksiä!

sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Sunnuntai-blues (Jasmin)

Mulla on ollut oikein plääh-päivä tänään. Oli tosi kiva nähdä kaveria piiitkästä aikaan ja parannella maailmaa -mutta jotenkin on muuten ollut tosi toisaikainen olo. Kyllä mä osittain tiedän mistä tää johtuu (stressaan mm. tulevaa työhönpaluuta) ja taas kun voisi vaan olla ajattelematta asiaa niin olisi tosi hienoa. Helpommin sanottu kuin tehty! Mulla on onneks näitä päiviä harvoin ja silloin kuin niitä tulee niin itkettää ja muru onneksi lohduttaa. <3 Ei olisi kiva, jos yksin pitäisi murehtia.

No jaa.. Ajatellaanpa sitten positiivisempia asioita. Paino kävi alle 89 kilossa tänään -jipii! (88,6 kg to be precise) :D Tosin mulla on sellainen sääntö, että sen pitää myöskin pysyä siellä kolme päivää putkeen ennen kuin uskon, että se on siellä pysyvästi ja isompaan lukuun ei ole paluuta. Eli vielä en uskalla hirveästi hehkuttaa, mutta jotain positiivista piti tästäkin päivästä löytää. :)

Tänään en saanut kuitupalluraa millään vihreälle. Katjalle tiedoks, että oon kyllä syönyt täysjyvää/ruisleipää, mut aina Kiloklubiin ei saa just oikeita ruokia, joten tänään nyt näin.



Viikon keskiarvo on ollut sitä 1500 kaloria about, mikä on siis ihan tavoiteltua. Vielä kuin sais liikuntaa lisättyä. Keskiviikkona on viimeinen päivä, kun tarvin käsitukea, joten torstaina ajattelin polkasta jo yliopistolle. Tosin tällä hetkellä sekin ajatus on aika utopistinen, koska käden saaminen suoraksi ei vielä onnistu. Se nimittäin sattuu ihan, no laittakaa -ruma sana tähän-. Eli en uskalla vielä luvata mitään. Yritetään!

Huomenna ja ylihuomenna mulla on maraton-opiskelut yliopistolla tiedossa. Mä yritän sitä kirjastossa opiskelua aamusta iltaan, kun täällä kotona noi sohvat ja sänky on liian houkuttelevia vaihtoehtoja. Wish me luck, please! Keskiviikkona tentti ja sitten alkaa seuraavaan tenttiin valmistautuminen plus ne neljä esseetä jotka on palautettava myös seuraavan 2,5 viikon aikana. Mä en olis pystynyt tähän, jos olisi pitänyt samaan aikaan olla vielä töissäkin! On se rankkaa, mut lopussa kiitos seisoo.. RIGHT??

Viikonlopun yhteenveto (Katja)

Hei! Mulla on ollut vieraita viikonlopun yli, Mion kumma täti Saara ja vanha työ kaveri Salla oli käymässä Helsingistä! Ollu kyllä tosi kivaa ja en malta odottaa että nään niitä uudelleen. Rento meininki ollut koko viikonlopun, ja tietoisesti ei tehty isoja suunitelmia.
Mua hieman jännitti etukäteen vierailu, sillä meillä on likkojen kanssa tapana mässätä kaikkea, ja tosiaan tarkoitan ihan kaikkea kun tavataan. Mä suunnittelin kuitenkin etukäteen ja laitoin niille pyynnön että voitasko syödä vähän hallitummin tällä kertaa, ja se onnistui! Mä olen niin ylpeä meistä :-) ennen mun ja Saaran lauantai päivä näytti about tältä:

Kotitekoista pizzaa (illallinen)
Kokista
Sipsejä (jälkkäri)
Suklaakeksejä ja (jälkkäri)
Karkkia (jälkkäri)

Nyt se näytti tältä:
Sushia (Lounas)
Suklaakakkua kahvilassa (jälkkäri)
Salaattia ja savu siikaa (päivällinen)
Karkkia (lauantai herkku)

Joo eihän tääkään ollu mikään esimerkillinen päivä ottaen huomioon kakut ja karkit, mutta on se ehdoton parannus entiseen! Ja huom nuo oli koko päivän ruuat. Hyvä me!

No liikuntaa me ei harrastettu, mutta ilmeisesti kroppa kaipas välipäivän sillä sunnuntaina kun tytöt lähti niin mä pistin hihat heilumaan. Eka Zumbasin kotona 40min, sitten kävelin gymille ja duunasin siskon kanssa tunnin body pumpin ja kävelin takas kotiin. Kyllä pakko sanoa että riitti urheilut yhdelle päivälle. Nyt vaan ristin kädet ja rukoilen etten olisi huomenna taas niin jumissa että en pysty liikkumaan, se on niin julman kivuliasta!

Mä sain tytöiltä myös ihania lahjoja! Oli kyllä niin hemmoteltu olo, ai että! Tällästä mä kaipasin! Sain savinaamion, kunnon jötikkätuubin josta riittää varmasti pidemmäksi aikaa, sekä kehon kuorinta voiteen. Olin kyllä tosi innoissani, ja heitin savinaamiot heti kasvoille kun tytöt lähti kotia kohti.

 Pahoittelen että kuvat tulee nyt pötkylään mutta bloggailen puhelimella joten koittakaa kestää. Tässä mä olen valmistautunut pumppiin. Olin varmaan aika näky, ei voinu sälekaihtimia käyttää vaan piti ihan julkisesti treenata :) haha

Naamio


Ja ne lahjat ♡

lauantai 16. helmikuuta 2013

Lauantai-tylsyys (Jasmin)


Mä oon ennenkin kertonut tästä mun "ongelmasta" -että aina rupeaa väsyttämään, kun pitäisi opiskella todella ahkerasti. Mua rupeaa nukuttamaan ihan hirveästi, enkä ole vielä kertaakaan onnistunut olla nukahtamatta, kun tää tilanne on päällä. :/ Tänäänkin vedin siis päikkärit - läppäri sylissä ja silmälasit päässä. Classy! Mulla on siis ollut äärimmäisen tylsä lauantai. Käytiin päivällä murun kanssa kaupungilla, jottei seinät kaatuis päälle täysin. Muru oli töissä koko illan ja mä siis vaihtelevalla menestyksellä opiskelin keskiviikon Government & Management -tenttiin. Välillä nukuin, välillä söin ja välillä hengasin Facebookissa. Siitä olen kuitenkin ylpeä, että telkkaria en laittanut kertaakaan päälle -eli en sortunut Netflixiin tänään, hyvä minä! :) 

Oon taas leikkinyt Internet-tohtoria. Mua on nyt pistellyt oikeasta reidestä joka päivä leikkauksen jälkeen. Tiedättehän sen tunteen, kun joskus jalka puutuu ja tuntuu siltä, et joku pistelis sun jalkapohjaa miljoonilla neuloilla? No sellainen tunne mulla on ollut mun reidessä nyt kymmenen päivää putkeen. Oman diagnoosini (eli Googlen mukaan) mukaan mulla on reisisärkyä - eli meralgia. Siihen kuulemma auttaa laihduttaminen. Toinen vahva diagnoosi olisi veritulppa, mut siihen mä en jaksa uskoa.

Mulla on ollut taas tänään kauhea suklaanhimo... Olisi tehnyt niiiin kovaa mieli syödä. Suklaatahan löytyy meidän kämpästä varmaan pari kiloa. Mutta tiedättekös mitä? En syönyt. Olisi tullut vaan huono omatunto. Tässä mun syömiset; ruuaksi kaalikääryleitä, salaattia, munakasta, ruisleipää, rahkaa ja hedelmiä.



Suunnitelmissa oli mennä murun kanssa leffaan huomenna (Die Hard 5) -mutta ei me nyt sit mennäkkään. Mun hyvä kaveri on lomalla Vaasas ja hengaillaan huomenna pitkästä aikaa. Mikä on ihanaa <3 -mut en olis saanu tehtyä mitään tentin eteen, jos oltais menty vielä leffaankin illalla. Siirreettiin nää treffit ens perjantaille. Vähän laatuaikaa yhdessä. :) Leffa on kuulemma aika huono, mutta kyllä mä sen silti haluan käydä katsomassa leffateatterissa. Tykkään Brucesta ja vaikka Die Hard 4 olikin riman alitus niin oon vakaasti päättänyt nähdä tämänkin.

Toivottavasti teillä on ollut jännempi lauantai-ilta! :D

p.s. päivitin mun välitavoite & kehitys -sivua.

Tavotteita (Katja)

Syitä tähän mun elämäntapamuutokseen on lukemattomia. Mä haaveilen ensimmäistä kertaa elämässäni aidosti kauniista vartalosta, isosta pepusta, hyvästä olotilasta ja ennen kaikkea siitä, että jaksaisin paremmin duunailla lasten kanssa. Näiden asennemuutosten myötä mä olen myös huomannut että mulla on kaikki mahdollisuudet vaikuttaa siihen miten mun lapset suhtautuu liikuntaan ja ruokaan. 
Mutta nyt niihin pinnallisimpiin ajatuksiin :) Mä en haaveile mistään rautaisesta fitness vartalosta. En hirveästi pidä lihaksikkaista naisvartaloista, ja en sellaista itselleni haluaisi. Osittain varmaan siksi että tiedän että sellainen vaatii tuhansia tunteja salilla, ja sellainen fitness elämäntapa ei kyllä olisi mua varten. Sen sijaan mä haaveilen naisellisesta, pyöreistä mutta timmeistä muodoista. Mä kuolaan ehdottomasti Kim Kardashian tyyppistä vartaloa, ja sillä naisella on kyllä niin upea perse että oksat pois :) 
Yksi iso motivaattori on myös se että mun mies on aivan todella julmassa kunnossa. Hän ei ikinä ole siis valittanut mun vartalostani tai vihjaillut mitään muuta kuin rakastavansa, mutta kyllähän se on vähän noloa olla tällänen epämääräinen kasa, kun toinen omaa oikeasti hyvän kropan. Siksi mä päätin myös ryhtyä tähän projektiin, koska haluan olla myös hyvännäköinen.





Tässä siis mulle hieman tavoitetta. Ja ei, en usko että tämä vartalo tulee vain syömällä oikein ja parilla lenkillä, vaan tiedän että kyllähän tälläinen vartalo vaatii aivan tajuttomasti työtä! Saa nähdä missä me ollaan vuoden/parin päästä. Haaveet pitää vain uskaltaa sanoa ääneen, ja siten niistä tulee totta!

Yksi asia jota mä myös odotan innolla on se että rupeisin rakastamaan urheilua. Joka tuutista (hyvällä tavalla) toitotetaan sitä miten urheilusta tulee hyvä fiilis, ja mä en malta odottaa että tuo sportti-kärpänen puree myös muhun, ja että haluan tehdä kaikkea vain siksi että se tuntuu hyvältä. Nythän mä treenaan vain sen takia että tiedän sen olevan hyväksi. Ehkä jokupäivä :) 





perjantai 15. helmikuuta 2013

Viikonloppuja (Jasmin)

Muru kysyi multa tänään, että enkö mä kirjoita enää blogia, kun viime kerrasta on niin pitkä aika? Siis häh? Yks päivä jäänyt välistä ja heti tulee kommenttia, no sori nyt!! :D Oltiin siis eilen ystäväpariskunnan kanssa ravintolassa -mentiin vähän merta edemmäs kalaan ->ravintola oli Seinäjoella. Tää oli välimerellinen ravintola. Alkuruoka oli ihan loistava ja mulla olikin suuret odotukset loppuillalle. Tilasin pääruuaksi lammasta medium miinuksena ja sain sen liki kypsänä. Kyllä otti päähän! Normaalisti olisin lähettänyt annoksen takaisin keittiöön (otin kuitenkin ravintolan melkein kalleimman annoksen. Odotan silloin saavani laatua!), mutta en tällä kertaa jaksanut olla vaativa asiakas ja en myöskään halunnut pilata iltaamme pelkällä valituksella, joten söin kiltisti tällä kertaa annoksen. En voi kehua. :( Sanoin kyllä tarjoilijalle asiasta ja hän lupasi viedä terveisiä keittiöön, mutta mitään pahoitteluja en kuullut! Jälkiruuaksi otin suklaakakkua, mutta sekään ei todellakaan ollut mainitsemisen arvoinen... Eli kokonaisarvio on se, että uudestaan en kyseiseen paikkaan mene! Onneksi oli hyvää seuraa, joten ilta ei ollut pilalla! :)

Murulta sain ensimmäistä kertaa seurustelumme aikana kukkia (tulppaaneja tietysti - ne on mun lemppareita!). Murun mielestä mä tapan leikkokukat liian nopeeta, joten mulle on turha ostaa niitä. Kiitti vaan :D Onneks teki eilen sitten poikkeuksen. <3 Sain myös jalkojen hoito setin Body Shopista ja jalkahieronnan siihen päälle. Awww! Ihana! 

Mä en edes yrittänyt ruveta yksilöimään kaloreita eilen Kiloklubiin, mutta tänään ollaan taas back in business ja kaikki pallurat vihreällä!


Mä oon viettänyt laatuaikaa Katjan ja Mion kanssa tänään. Ei ollakkaan nähty sitten mun leikkauksen, joten oli tosi ihana olla vaan ja viettää aikaa yhdessä. Toivottavasti ensi viikolla päästäis jo lenkkipolulle!

torstai 14. helmikuuta 2013

HIIT (Katja)

 Eilen mä en mitenkään jaksanu postata yhtikäs mitään, koska keskiviikon pikatreeni ja eilisen aamuisen kahvakuulatreenin jälkeen mä olin koko päivän niin jumissa, en päässy kunnolla edes nousemaan ylös :) mä en muista koska mä olisin viimeeksi ollut noin kipeä treenaamisen jälkeen. Tiesi et ainakin on jotain tehny. 


Aamuinen treeni + Zumba jota ei löydy netistä

Tätä päivää pelkäsin vielä enemmän, koska tuo kahvakuula treeni oli vasta eilen. Mutta siskot neuvoivat vaan tekemään lisää treeniä tänään, koska kuulemma se kipu lähtee millä se on tullutkin. Siis neuvoa noudatettava ja klo on 08.45 ja mulla takana 20min zumba ja 20min HIIT treeni. Yritän tässä nyt vähän rauhottua ja hypätä sitten suihkuun, keittää kahvit, syödä aamupala ja lähteä Mion kanssa puistoon. 
 
 Palautusjuoma

Eilinen päivä oli tunteita täynnä. Ekaks mä olin niin kipeä, että halusin itkeä. Sitten sain kehuja yhdeltä äidiltä, jonka mielestä mun vatsa on niiiiin suuri + mutta muuten mä olen laihtunut <3 hyvä mielihän tuosta tuli. Sitten avoimessa päiväkodissa mua koeteltiin, sillä ystävänpäivänkunniaksia tarjolla oli mokkaruutuja. Ei tehnyt oikeastikkaan tiukkaa olla syömättä, mutta kyllä mua vitutti se että kaikki mussutti mun vieressä niitä ja puhui kuinka hyvää se oli... MUTTA mä olin päättänyt, että syön illalla sen laskiaispullan, joten oli pakko tehdä valinta. 
Ja kyllä muuten hyvää kannatti odottaa sen 3 päivää. Mamman tekemät laskiaispullat oli toooodella herkullisia! Kysymys kuului että syönkö yhden vai kaksi. Söin yhden. 

keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Hippo

Eli päivän sana on hippopotamus, koska tänään mulla ollut extra large olo. Maha on taas entistä suurempi ja paine kasvaa tuonne alaosiin päin aika paljon. Mä vaavun eteenpäin. Seksikästä. 


Tuntuu että mä saan taas vähän syömisistä kiinni, koska eilen illalla tein valmiiksi eväät tämän päivän lounaaksi, ja se on kyllä tämän elämäntapamuutoksen avain sana - valmistelu! Siis se että on kokoajan ajateltuna valmiiksi seuraava ateria. Muuten tulee tehtyä tyhmiä päätöksiä ja sit kaduttaa jälkeenpäin (kun vatsa on jo täynnä) jos tulee syötyä ilman suunnitelmaa.


Tänään kävin myös hankkimassa itselleni kahvakuulan. Aloitan pienellä painolla (6kg) ja katsotaan onko tämä mun lajini. Ajattelin herätä huomenna ennen Mioa, olla hurtbulle ja tehdä 30min treeni tuolla kahviksella. Kerron sitten miten meni!
Illalla tiedossa etukäteen suunniteltua laskiaispullan tuhoamista, mutta ennen sitä ajattelin kävellä vanhemmilleni, että voin hyvällä omallatunnolla nauttia pullasta. Toivotaan siis hyviä kelejä!

Tikit poistettu! (Jasmin)

(photo by Jari Ratilainen)

En ole päässyt hiihtämään, vaikka kuvasta voisi niin luulla. Se on siinä vaan koristeena. :D Noi on kyllä mun sukset - ja toivottavasti pääsisin niillä ensi talvena taas käyttämään.

Eilinen oli kyllä niin väsyttävä päivä. Tosiaan kolme luentoa putkeen kieliä ja sitten parin tunnin kokous siihen päälle. Olin niin puhki illalla. Mutta koko ajan jaksaminen paranee. Tänään kyllä huomasi kuinka viikonkin "löhöily" vaikuttaa kuntoon heti. Mulla on keskiviikkoisin yksi luento luokkahuoneessa, joka on neljännessä kerroksessa. Mä kävelen aina raput ylös jo periaattestakin, mutta tänään alkoi ottaa kunnon päälle jo toisen kerroksen kohdalla. Huh huh! Mutta pääsin neljänteen kerrokseen, eikä tullut edes kovin hiki. Hahahaha! :) Kyllä mä kaipaan jo pyöräilyä kovasti sekä Katjan ja mun lenkkejä.

Eilen oli niin haipakka päivä ja olin vaan vähän aikaa kotona: huonosti suunniteltu ruokailut.


Tänäänkään tuo kuitupallura ei päässyt vihreälle sijalle. :/


Saas nähdä miten tuon huomisen kanssa käy, kun mennään ystävänpäivän kunniaksi ulos syömään. Tarkoitus ei ole ottaa mitään ranskis-annosta, mutta en mä haluais siellä hirveästi nipottaakaan. Onneks mulla on pe-su aikaa olla taas terveellinen! :D

Mä tein sen virheen, että menin kauppaan tänään nälkäisenä. ONNEKSI mulla ei ollut kukkaroa mukana, niin ykskään suklaapatukka ei lähtenyt mun mukaan. Lähellä se oli ja lähetin jo Katjalle hätäviestin, että karkit kutsuu mua niiiiin paljon... Katja käski pysyä pois karkkihyllyltä ja niin mä teinkin. :D Eilenkin oli niin paljon kiusauksia; tarjolla oli laskiaispullaa, suklaakakkua ja vaikka mitä. En langennut vaan pidin pintani. Tänään kans. Aikaisemmin se ei ole ollut vaikeaa, mutta tänään se kyllä vaati astetta enemmän jättää ne suklaapatukat kaupan hyllylle. Ei sais päästää verensokeria liian alhaalle.

Ai niin joo -sain tänään tikit pois. Mussa oli kolme reikää ja kolme tikkiä. Ei jää mitään isoja rumia arpia. Hyvä näin. :)

Eka treeni viikkoon

Ja olenkin koko tämän sairastelun ajan googlaillu ja tutkiskellut eri treenejä mitä voisi kotona harrastaa. Nämä Fitness Blenderin videot ovat vaikuttaneet 'kivoilta' ja todella tehokkailta/nopeilta treeneiltä tälläselle 'mulle kaikki heti nyt' tyypille ja aloitin tällä 17min pätkällä. Hiki  tuli ja hyvä mieli. Nenä vähän vuosi mutta en usko että tämä on enää mitään vakavaa.

Näistä treeneistä, joita kutsutaan Tabata treeneiksi ovat kuulemma todella tehokkaita. Homma perustuu siis intervalleihin ja todella helppoihin liikkeisiin. Mä aijon ehottomasti jatkaa näiden kokeiluja ja voin tänne sitten aina tulla vaffailemaan että mitäs tuli tehtyä.

NYT me lähdetään siskon kanssa kotipizzaan syömään kotzonea - dont shoot me! Ja sen myötä uhraan 2 palloa... God damn it!

tiistai 12. helmikuuta 2013

Blaah (Katja)

Motivaatio jotenkin ihan tiessään. Ei huvita yhtään syödä, ei oikeestaan mitään! Sit yhtäkkiä iskee kauhea nälkä ja alkaa mielikuvitus laukkaamaan kotipizzan  menyyssä... Koskakohan vihannekset ja salaatti alkaa taas maistumaan tän sairastamisen jälkeen? Tällä hetkellä mennään suurinpiirtein pakottamalla itseään. Todella raastavaa. 

 Tämä päivä meni 90% penkin alle, kunnes tajusin illalla korjata asian, koska mähän en mun vihreitä palloja uhraa! 

Aamupala: Rahka
Lounas: Muikkuja n. 1dl + n. 1dl salaattia (!!)
Välipala: Retiisiä 75g
Toinen välipala: puoli purkkia ananasta
Päivällinen: Sushia
Tässä vaiheessa tajuan että mä olen syönyt ihan törkeän vähän! Laitan hätä viestin Jasminille :) kaikki pallot punaisella (paitsi herkku) ja about 800kcal ja päätän korjata asian pähkinöillä,  greipillä ja leivällä. Loppu hyvin kaikki hyvin - kaikki pallot vihreitä <3

Mutta mutta, kysymys kuuluu että koska tää ruoka innostus palaa? Mä en jaksa enää olla flunssassa... 
Tein ennaltaehkäisevää työtä huomiselle ja laitoin valmiiksi isoooon rasian vihanneksia ja about 100g jauhelihaa avoimeen päiväkotiin mukaan. Eväskassissa myös mukana rahka + banaani aamupalaksi.